Saturday, November 22, 2008

En sån' katt!

Ett ganska snällt busstreck men regelbundet förekommande. Papperskorgar och tvättkorgar är till för att vältas och innehållet vräkas ur. Varför ska något ligga på sin plats?! Inte med en Bengal i huset inte. Leo vänder demonstrativt ryggen åt fotografen och visar sitt utropstecken. Men Leos svans är inte riktigt rak - den lilla böjen längst ut gör den till ett frågetecken!

Väskor ska också betvingas - denna gången Mattes ryggsäck. Den kändes tung på väg till jobbet men lyckligtvis blev det en koll först innan Matte kom utanför dörren. Och... Leo hade inte kunnat hålla sig tyst länge nog för att kunna smuggla sig in till jobbet!
Men med flitigt arbete med klor och tänder hade Leo lyckats gona in sig ordentligt innan han blev skändligen uthälld.













Friday, November 21, 2008

Nya nidingsdåd!

Brottslingen återvänder till brottsplatsen. Det har varit en aktiv natt.
Det har pysslats och prasslats och bitits i oanvända soppåsar.
Så när man glad i hågen tar fram en ny liten svart påse och häller nedkissad kattsand i den för transport till soprummet, kan det hända att kissig sand och små korvar dunsar rakt igenom den sönderbitna påsen och hamnar på golvet...
Finns det bengalsäkra avfallspåsar?
Samma sak hände med pappkartongen med maskintvättmedel. Märken av små bengaltänder avslöjade varför det rann tvättmedel ur botten!








Inga skåp eller lådor får någonsin vara stängda. Nu var det skåpet under diskbänken som skulle betvingas. Saker som ligger framme är till för att rivas ner. Senast var det telefonen, den nya fina med alla tekniska finesser, som fick sluta sina dagar på sopen. Någonting sprack inne i telefonen när Leo sopade ner den i golvet. Behöver jag tillägga att den nya telefonen är ordentligt fastlimmad på den marmorerade fönsterbrädan. Leo han kämpar men telefonen sitter där den sitter! På sin höjd kan han svepa ner luren.
Simba brukar betrakta nidingsdåden med stort intresse - han längtar nog efter att få leva ut sina bustendenser han också. Men Simba är en lugnare och mer förståndig katt.



Saturday, November 15, 2008

De oskyldigas sömn

Här sovs de oskyldigas sömn. Efter nattens busstreck är det gott att vila lite och det sker bäst på Mattes favoritplats på den fina gepardkudden från Sydafrika.
Simba söker sig till tryggheten i kattväskan där han kan gona in sig ordentligt och slipper bli störd av retstickan Leo.

Inget kan väl utstråla sådan total frid som en sovande katt?












Men, knäppte det inte till i köket? Simba vaknar tvärt och börjar spana med både ögon och sjätte sinne. Snart hörs ljudet av lätta kattassar över parketten och ett vigt katthopp upp på arbetsbänken i köket. Leo snusar vidare och Simba fick inte napp denna gången. Än är det inte tid för kvällsleken "gömma godiset".