Saturday, February 27, 2010

Simba söker våren i blidväder

Fönstret öppnas och även snöfega Simba känner den inre maningen att hoppa ut och utforska omgivningen som ser olika ut nästan varje gång. Olika dagsljus gör att landskapet kan skifta i grått, blått och rosa. Då blir ju livet ändå spännande för en liten innekatt.
Simba klamrar sig fast vid fönsterblecket och spanar efter möjliga flyktvägar om det stora vita visar sig farligt.





















Aj aj, nyfikenheten blev för stor och Simba halkar ner i snön. Hela katten rister av köldrysningar. Snabbt in igen i den trygga stugvärmen.
Simba återtar sin filosofiska position med överblick över hela omgivningen.



































Idag ligger luften som ett mjölkvitt flor. Simba står stadigt på uteterrassens breda bleck,

















Tuesday, February 23, 2010

Vidgade vita vyer

Så spännande med all snö! Lite för kallt för att genast våga hoppet ut i det stora vita som böljar som ett virvlande hav precis utanför fönstret. Leo sticker ut nosen i vitheten och river in sjok med snö i rummet. Sedan tar han språnget, landar mjukt och bökar runt med nosen i denna konstiga kalla substans. När han dyker fram igen ser det ut som han blivit mulad! Snabbt in igen i värmen men nyfikenheten driver honom än en gång mot denna enorma mjölkvita tomhet utanför den trygga varma världen inomhus.






































Sedan kommer ökenkatten Simba som är lika nyfiken som Leo trots att snö inte är hans rätta element. Han skådar med längtande blick ut i fjärran och sedan länge nedärvda hågkomster om en fri tillvaro med stora katter i en varm öken fyller hans eftertänksamma sinne.











Friday, February 05, 2010

Nya nidingsdåd

Man kan ju undra vad det tjänar till att försöka få lite trivsam blomsterprakt i hemmet!! Det räckte med några minuters ouppmärksamhet i telefonsamtal för att denna busbatting till katt skulle hinna riva runt i tulpankrukan. Lökarna skulle dö, det var bara så.